EMILIA-ROMAGNA


 

Fondo San Giuseppe

Fondo San Giuseppe – när man befinner sig på höjden där blicken glider över dalen som förbinder Florens med Adriatiska kusten, solen skiner och speglar sig i floden Lamone och den  milda luften smeker vinrankorna - då kan man slappna av, sätta sig ner och inmundiga ett glas sangiovese med en skinksmörgås och njuta av tillvaron fullt ut.


Här är det naturen som styr och dess milda tjänare är Sefano Bariani, som med sin familj realiserat den dröm som familjen närt länge. Stefano är vinman uti fingerspetsarna, inte bara praktiskt, utan också teoretiskt. Han förenar praktisk kunskap med modern förståelse av vinproduktion och en övertygelse om att naturen ska styras och påverkas så lite som möjligt. Han har universitetsutbildning i agrikultur och vinproduktion och lång erfarenhet av arbete med de bästa vinproducenterna i Italien.

Bredvid sig har han hustrun Grazia Maria och dottern Bianca Maria. Tillsammans utvecklar de projektet Fondo San Giuseppe, en vingård där vinerna mejslas fram under strikt ekologiska förhållanden och certifieras därefter. Gården ligger på 400 m höjd och här växer Riesling, Trebbiano, Albana, Chardonnay, Marsanne, och ytterligare några druvsorter. Lite mot sin vilja har Stefano blivit en vitvinsproducent och representant för druvor som är (hittills) mindre kända och föga kommersiellt utnyttjade.

 

Ambitionen är det inget fel på – här ska det göras Italiens bästa vita viner, originella, rena och spännande. Viner som ger minnen och upplevelser.

 

Vi respresenterar Fondo San Giuseppe och det är med stor glädje som vi engagerar oss i produkterna från denna gård. Vårt förtroende för Stefanos kunskaper, engagemang och naturvård är fullständigt och vi stödjer gårdens ekologiska ideologi till fullo.

 

Välkomna in !

Läs mera


 

San Patrignano

San Patrignano. Vigna. Panoramica. Ragazzi comunitˆ in posa, in prima fila Andrea Muccioli.

Sedan 1978 har San Patrignano, som drivs i stiftelseform, gett över 20 000 personer ett hem och gratis medicinsk och rättslig hjälp. De har också fått möjlighet att fortsätta sina studier, få en yrkesutbildning och en chans att ändra sina liv för att kunna återgå till att bli respekterade medborgare i samhället. För närvarande är San Patrignano hem för 1800 personer. I centrum för gemenskapen finns 140 volontärer och 350 betalda medarbetare, av vilka många också är f.d. missbrukare.
Inte minst tack vare produktionen av utsökta viner är detta fantastiska samhälle självförsörjande.

Regionen Emilia-Romagnas kvalitetsledare.
En välförtjänt utmärkelse i form av en stjärna i vinguiden Gambero Rosso erhölls 2009.

Läs mera


 

Valle delle Lepri

Valle delle Lepri

Det lilla paradiset i Emilia-Romagna ompysslas av familjen Cecchini. Odlingen sker ekologiskt och man är föregångare i trakten. Positiva, glada människor med visioner. Silvano, Ivana och sonen Luca kan sin jord sedan generationer och respekterar traditionerna. Utöver utsökta viner produceras här olja, honung och ostar.

106_0623

Läs mera